top of page

Ziekteverzuim, welke mogelijkheden zijn er?

Ziekteverzuim beter onder controle krijgen, welke mogelijkheden zijn?
Snel handelen is van groot belang om ziekteverzuim. Na de ziekmelding kan de werkgever ervoor kiezen om een snelle interventie aan te bieden aan de werknemer. Bij Back2workcare schakelen we de betreffende therapeut, trainer of coach in. Dat betekent dat we de werknemer die zich ziekmeld snel zien, binnen 48 uur indind dit ook mogelijk is vanuit de werknemer. Het kan zijn dat de werknemer wel nog mobiel is en naar onze locatie kan komen en als dat niet mogelijk is dan gaan wij naar de werknemer toe.


M.n. met lage rugklachten blijkt een snelle interventie zeer effectief te zijn. Bepaalde houdingen en bewegingen kunnen een positief of negatief effect hebben oop de klachten. Valt een werknemer uit met mentale klachten dan is het belangrijk om snel te handelen. Wat veelvoorkomend is dat werkgevers denken dat de werknemer rust nodig heeft. Dat leidt vaak tot doemdenken voor de werknemer die thuis zit. Snelle interventie kan al positieve sturing geven aan het doen en handelen van de werknemer.


Alle bijkomende factoren worden wel goed bekeken zodat we aan de hand van alle gegevens ook een adviserende rol hebben over frequenter ziekteverzuim bij bepaalde fysieke klachten. Indien nodig bekijken we werkplekken en hebben we gesprekken met leidinggegevenden en managers om inzicht te krijgen in het otnstaan van bepaalde klachten bij meerdere werknemers. Het uiteindelijke doel is om ziekteverzuim terug te dringen en werknemers te ondersteunen om gezonder en fitter te worden.


Wij ondersteunen bedrijven in de aanpak van ziekteverzuim, positieve gezondheid en vitaliteit binnen het bedrijf.


Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.Wij werken samen diverse bedrijven zoals b.v.:Locatie Peoplecare


Louis Eijssenweg 3


6049 CD Herten


0475320399
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page