top of page
IMG_20190801_085007.jpg

Fysieke trajecten

Fysieke trajecten worden op maat aangeboden na een uitgebreide intake. Als we alle gegevens verzameld hebben dan worden alle test- en meetgegevens geanalyseerd en in een rapportage verwerkt.

Hier volgt een advies uit en zodra een akkoord wordt gegeven kunnen we gaan starten.

Het advies kan bevat vaker een fysiek en mentaal onderdeel.

Lage rugklachten

“Geen rugklacht is hetzelfde"

Na 30 jaar werkervaring kunnen we echt zeggen dat iedere rugklacht uniek is. Soms is het klachtenbeeld hetzelfde maar blijken de oorzaken, onderliggende factoren, bepaalde houdingen en bewegingen bij iedereen anders te zijn.

Dan is er nog een groot verschil in het type belasting en klachten tussen een kantoorbaan of een baan als metselaar als het gaat om rugklachten. Wat betekent het voor je onderrug als je zwaar moet tillen of je zit de hele dag in dezelfde houding achter een computer? In beide gevallen kan de rug overbelast raken. Vaak hebben mensen dezelfde klachten, die toch verschillende oorzaken hebben.

Ook thuiswerken zorgt voor een hoge belasting van je rug omdat de meeste mensen thuis niet de juiste kantoorstoel hebben of de hoogte van de tafel toch niet hetzelfde is als op een kantoor dat daar helemaal op ingericht is.

RugFit® programma

Ons RugFit® programma wordt ingezet bij chronische lage rugklachten en tijdens de screening kunnen we gebruikmaken van de volgende meetinstrumenten:

  • Flexchair® (mobiliteit en coördinatie van de onderrug)  

  • Backcheck® (kracht en balans van en tussen spiergroepen)

  • Activ Force (het meten van kracht en mobiliteit van gewrichten)

We hebben speciale rug, nek, heup, knie en schouderprogramma's.

bottom of page