top of page

Herken de signalen!

Back2workcare biedt de cursus aan: "Herken de signalen"!
Leidinggevenden en managers houden zich bezig me ziekteverzuim en he terugdringen of onder controle houden van ziekteverzuim. Het is dan belangrijk dat men ook weet waar men op moeten letten en welke signalen medewerkers kunnen laten zien.
Fysiek en mentaal zijn er veel signalen waar men alert op kan zijn zodat men een ziekmelding eventueel voor kan zijn. Vaak worden signalen over het hoofd gezien en ontstaat er een situatie met (dreigend ziekteverzuim) terwijl men dit voor had kunnen zijn.
Enkele voorbeelden:


- een medewerker gaapt regelmatig, komt een paar keer te laat, verzaakt op het werk of is minder productief.


- een medewerker draait vaker met de nek en schouder.


- een medewerker staat moeizaam op uit een stoel
Dit zijn enkele voorbeelden die op het werk vaker kunnen voorkomen. Wat kan er aan de hand zijn? Welke acties kan men ondernemen? Wie kan men daarvoor inschakelen?


Tijdens de workshops is er ruimte voor interactie, theorie en praktijk. Een praktische workshop die direct toepasbaar is in het werkveld. Ook kunnen we ondersteunen in werkplekanalyses als b.v. op een afdeling veel fysieke en/of mentale kalchten voorkomen. Waar kan dit aan liggen? Kennis en inzicht kan verhelderend werken als er van buitenaf naar gekeken wordt.


Back2workcare kan hierin adviseren na gesprekken met de betrokken partijen.


Wil je meer informatie, mail ons dan: info@back2workcare.nl

Team Back2workcare

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page