top of page

Een life event,

Een life event is een grote emotionele gebeurtenis in het leven van een persoon. Zo'n Life event heeft een enorme invloed op de persoon en op het leven van de persoon.

Back2workcare vindt het belangrijk dat tijdens een intake alle gebeurtenissen, groot of klein, die van invloed kunnen zijn, uitgebreid onderzocht worden of deze een rol spelen.


De impact van een trauma draag je elke dag met je mee. Dit trauma kan een ongeluk zijn met lichamelijk of emotioneel letsel, het meemaken van een schokkende gebeurtenis of het doormaken van een ingrijpende verandering. Wanneer je een ongeluk hebt gehad met lichamelijk letsel, kan de emotionele impact van de klap nog lang in je lichaam opgeslagen blijven.

Na zo'n ingrijpende gebeurtenis kun je emotionele en lichamelijke klachten ontwikkelen en er kan vanalles zijn dat je mentaal en fysiek triggert. Daardoor kun je van allerlei klachten krijgen.

Je voelt je somber en moe. Je piekert veel en bent snel overprikkeld doordat je continu alert en op je hoede bent. Het denken aan de nare ervaring roept pijn, verdriet en angst op. Herinneringen aan het voorval wil je liever vermijden.


Een onderdeel van de trajecten bij Back2workcare is: "Rebalancing"


Wat kan Rebalancing voor iemand betekenen?


Het onverwerkte trauma geeft spanning in het bindweefsel (fascia) van ons lichaam. Dit kan klachten veroorzaken die zowel lichamelijk als emotioneel kunnen zijn.

Doordat bindweefsel in ons hele lichaam zit en in alle structuren zit in verschillende vormen, is het van belang dat het bindweefsel genormaliseeerd wordt door behandeling. Tijdens de lichaamsgerichte behandeling door Annemiek (Rebalancing) of Birgit vanuit de manuele therapie, word je je bewust van wat je lichaam te vertellen heeft en kun je de spanning loslaten. Je kunt mogelijke herinneringen aan de gebeurtenissen van het trauma integreren in het verhaal van je leven.

Tijdens de behandeling kun je warmte of kou, spanning of ontspanning en allerlei andere sensaties waarnemen. Ook kunnen er herinneringen naar boven komen die gepaard gaan met het vrijkomen van emoties. Dit leidt vervolgens tot ontspanning en je voelt je lichter doordat er meer vrije ruimte ontstaat in je lichaam. Waardoor de klachten die t.g.v. het trauma zijn ontstaan ook afnemen en zelfs verdwijnen. De therapeut begeleidt je ten alle tijden in dit proces met het bieden van een veilige omgeving waarin respect, ruimte, begrip en oprechte aandacht aanwezig zijn.


Enkele klachten die horen bij trauma & letsel

 • Slaapproblemen

 • Prikkelbaar

 • Woede-uitbarstingen

 • Concentratieproblemen Hoofdpijn

 • Hartkloppingen

 • Veel huilen

 • Schrikachtig/Angsten

 • Vermijdingsgedrag

 • Spanning in je lijf

 • Lichamelijke klachten

 • Mentaal uit balans

Annemiek behandelt fascia vanuit het oogpunt van Rebalancing en Birgit behandelt het vanuit een therapeutisch oogpunt.


Myofasciale beperkingen zijn niet zichtbaar te maken met de huidige standaard testen, noch hebben de meeste mensen in de gezondheidszorg geleerd hoe deze te herkennen. De fascia kan bij een blokkade een treksterkte bereiken van meer dan 350 kilo per vierkante cm. Met andere woorden, beperkingen in de fascia hebben het potentieel om enorme druk uit te oefenen op gevoelige structuren in het lichaam.

Deze structuren veroorzaken daardoor pijn of functionele problemen. Zeker niet alle problemen hebben een fasciale oorsprong, maar beperkingen van de fascia blijken in een verrassend hoog percentage van de gevallen de oorzaak te zijn van veel van deze problemen.

Annemiek, Rebalancing:

De zachte behandeling met Myofascial Release zal de symtomen van de klacht zelden verergeren of schade veroorzaken. Het kan verlichting geven aan de structuren die pijn produceren maar kan ook de emotionele pijn te verlichten die geassocieerd is met onaangename gebeurtenissen of trauma's uit het verleden. De pijnlijke herinneringen en emoties lijken vaak langdurig opgeslagen in het lichaam te zijn. Dit gebeurt op een onbewust niveau, het lichaam (de myofasciale structuren in het bijzonder) slaat de pijnlijke gebeurtenissen als het ware in de weefsels op. Wanneer nu de myofasciale blokkades worden opgelost, bevrijdt dat het behandelde weefsel. De daarin opgeslagen pijnlijke herinneringen vervagen waardoor er een nieuw gevoel van rust en balans terugkeert.

Birgit, therapeutisch:

Als er lichamelijke beperkingen zijn zoals bewegingen van een gewricht dat beperkt is, dan behandeld Birgit meestal ook de bindweefselstructuren om mobiliteit te verbeteren. En van daaruit neemt de beweeglijkheid toe en de pijnklachten af.


Vaak komen mensen bij ons terecht als ze al "overal"geweest zijn. WIj hebben een holistische kijk op alle personen waar wij een intake mee doen. Vandaar dat de intake bij Back2workcare zeer uitgebreid is en helder en duidelijk in een rapportage verwerkt wordt.


#lichamelijke klachten

#mentale klachten

#life events33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page