top of page

Back2workcare, Expertisecentrum

Wat betekent het Expertisecentrum?


Het Expertisecentrum van Back2workcare brengt de hele persoon in beeld, fysiek en mentaal. We maken gebruik van diverse metingen en vragenlijsten tijdens de uitgebreide intake.


Bij Back2workcare maken we gebruik van testen en metingen die heel helder en duidelijk bepaalde zaken naar voren kunnen brengen.


Welke metingen gebruiken we bij Back2workcare?


Backcheckmeting:

De Backcheck@ is een computergestuurd apparaat waarmee wij op een objectieve wijze de kracht en stabiliteit van uw romp in voor-, achter-, en zijwaartse richting meten. Het meet niet alleen de maximale kracht per spiergroep in uw romp, maar vergelijkt ook de krachtverhoudingen tussen de verschillende spiergroepen in de romp. De computer verwerkt vervolgens de meetwaarden in een grafiek. Op deze manier krijgt u duidelijke en bruikbare informatie van de krachtsverhoudingen en stabiliteit van uw rug.


Flexchair:

De PAR-test bestaat uit het maken een zestal geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op.

Kleur- en gebiedsverdeling en regelmaat van bewegen zijn bepalend voor de beoordelingsscore. Deze PAR-score zal variëren tussen 0 tot 100.

Aan de hand van deze uitslag en de persoonlijke beoordeling van de therapeut wordt bepaald in hoeverre de Flexchair® in het dagelijkse gebruik toegepast kan worden. De totale duur van de PAR-test bedraagt 13,5 minuten. Bij een te lage PAR-score (<50) adviseert de paramedicus de gebruiker een zogenaamde RBT-training te volgen.


Activ Force2

Activforce 2 meet piekkracht, gemiddelde kracht, krachtbereik, bewegingsbereik, zowel AROM (active bewegingen) als PROM (passieve bewegingen) en vergelijkt rechts en links symmetrie voor zowel kracht- als bewegingsmetingen. Activforce2 geeft een duidelijk inzicht en dit wordt verwerkt in een PDF document en wordt ingezet om te meten en te evalueren.


Intake

Verder maken we gebruik van diverse vragenlijsten om de baseline te bepalen en van daaruit in het multidisciplinaire te overleggen welke aandachtsgebieden prioriteit hebben. Voor elke klacht en aandoening zijn er bepaalde vragenlijsten die ingezet worden en tijdens evaluaties opnieuw gebruikt worden.


Trajecten worden gestart nadat de offerte is goedgekeurd en evaluaties zullen regelmatig plaatsvinden om het traject te monitoren.


M.n. de Backcheck® en de Flexchair® verbazen een deelnemer als de resultaten als een grafiek of bodychart besproken worden. Vaak valt het resultaat tegen maar laat dit wel duidelijk zien waarom men bepaalde klachten heeft. Bij de Backcheck® zien we vaak een dysbalans tussen spiergroepen zoals buik en rug. Vaak is de buik te sterk en de rug te zwak en kloppen de spierkrachtverhoudingen niet. Voor de trainers zijn de resultaten van de Backcheck® en de Flexchair® bepalend met welke oefeningen gestart gaat worden in het traject.

Traject bestaan vaak uit een fysiek en mentaal onderdeel en de intake bepaalt waar bij de start meer nadruk op gelegd wordt.


Back2workcare is een multidisciplinaire samenwerking.


Wie kan ons inhuren om deze intake te doen of een van de onderdelen zoals een meting:

  • Werkgever

  • Letselschade advocaat

  • Slachtoffer letselschade

  • Een particuliere persoon

Onze tarieven vind je "hier" terug.


Wij staan klaar voor u.


Back2workcare team


Inge, Birgit, Annemiek, Mark

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page